Video editing, hoe doe je dat eigenlijk?

Datum: 
woensdag, 9 november, 2016
Spreker: 
Isak Laurens
Lokatie: 
Amsterdam, IBM HDK, Forum
Aanvang: 
16:00 uur
Organisatie: 
HCC

 

De voordracht luidt: “Introductie over videofilms digitaliseren, bewerken, downloaden van videofilms van YouTube en televisie en opslaan op dvd”.

Er wordt alles verteld over videofilms, de diverse soorten, formaten en de mogelijkheden om films te bewerken. Liggen er bij u (vele) videobanden nutteloos in de kast of op zolder en nemen alleen maar ruimte in? Zinvol kan het dan zijn om alle videobanden te digitaliseren, zodat de banden weg gegooid kunnen worden en weer ruimte ontstaat.

Bekend is dat er mensen zijn die genieten van mooie natuurfilms, muziekprogramma’s, documentaires en concerten die op de telvisie worden vertoond. Het is mogelijk dit allemaal op te nemen, de video’s te bewerken en te knippen en daarna op een dvd te branden.

Een leuke bijkomstigheid is het weer kunnen genieten van oude familiefilms van bijzondere gelegenheden zoals bruiloften, doopfilms, verjaardagen, uitjes, vakanties en jubilea. Kortom neem deze gelegenheid waar en kom kijken en luisteren wat op dit gebied allemaal mogelijk is. Deze introductie is met name bestemd voor leden die onbekend zijn op dit gebied.

Er zullen wat voorbeelden getoond van een aantal bewerkte films.

Mogelijk willen sommige leden alleen maar hulp vragen voor hun videomateriaal en verder zich niet in deze materie  verdiepen. Niet erg, de mogelijkheid bestaat om een vervolg te organiseren voor een workshop. Schroom niet, ga naar deze introductie en neem kennis wat videobewerking voor u kan betekenen.

De spreker:  Isak Laurens2.png  Isak Laurens